Lystfiskeren
Link
Cookies
Fisk og steder
Fiskerityper
Fiskearter
Fiskepladser
Grej
Stænger og hjul
Endegrej
Andet udstyr
Oven vande
Fiskebøger
Fiskehistorier
Lystfiskeri i Nordjylland
Lystfiskeren -> Fisk og steder -> Fiskerityper -> Fladfisk fra stranden   
Log ind


Makrelfiskeri

Hornfiskeri

Sildefiskeri

Fladfisk fra stranden img_system/navi_prev_000000.png

Torsk og sej fra kysten

Fiskeparker

Geddefiskeri

ViggoWeb

Fiskerityper


Fladfisk fra stranden


Tag en tur på stranden med sandorm og en god, kraftig fiskestang.

strand-stænger-2x1.jpg

Fladfiskene, som skrubber og rødspætter, fanges med fladfiskeforfang og en lang, lidt kraftigt stang og et rubust hjul er at foretrække. Husk stangholderne, for så har man, selv med 2-3 stænger ude, god tid til at tilse dem alle og nyde en kop/dåse hvad-man-nu-har-med.

Isingen går yderst sjælden længere ind end til 5 meters vanddybde, så det er kun ved dybe render langs kysten, at isingen kan fange fra stranden.

Pighvarren er også en fladfisk, men det kræver lidt anderledes udstyr og desuden er pighvarfiskeri et mere målrettet og aktivt fiskeri.

Højvande

Med passende vægt er det ofte muligt at kaste langt nok ud, og sker det i timerne op til og under højvande, kan chancerne være store for at få et par flade. Du kan tjekke tidevandet på dmi.dk.

Når vandet stiger bliver der rodet op i det lave vand og fiskene søger nærmere mod land. Så er det muligt at fiske fra strandkanten uden brug af vaders.

Sandorm og sild

Skrubbe fanget med sandorm på fladfiskeforfangSandorm nok den mest udbredte maddig til fladfiskene, og det er muligt at grave dem selv, hvis man tager ud med en greb ved lavvande. I mange turistområder kan man købe sandorm.

Hvis det er muligt, så brug sandigler i stedet for sandorm. Godt nok er sandiglerne grimme og kan bide, men de holder sig bedre og længere tid på krogen – og så elsker både torskene og havørrederne  dem også.

Sildestykker er lidt af en universal-maddig og kan sagtens bruges til at fiske efter fladfisk med.

Det er mest sandsynlig, at du lander skubber, når du fisker på Nordjyllands østkyst. Der er ikke længere så stort et antal rødspætter, som der har været. Men de smager så godt som ens, det er stort set kun på størrelsen den kulinariske forskel er.

Forfang

Fladfiskeforfang er et bundtakkel med to aflange kroge i hver sin tavs samt et lod 40-80 g i enden. Man kan også få dem forsynet med farvestrålende perler og blink, som skulle tiltrække fiskene mere.

Jeg køber fladfiskeforfang, når de er på tilbud, og køber rigeligt, så jeg altid har et lille lager.

Stangholdere

Jeg har købt et par PP rør i forskellige tykkelser i Jem&Fix og har skåret dem skråt af, så de nemt kan presses ned i strandsandet. De fungerer fint som lodrette stangholdere. Da de er i forskellige tykkelser, kan de sættes ind i hinanden, når de skal transporteres.


 Læs mere om skrubber
 Læs mere om isinger

Dato  04-05-2015img_system/navi_next_000000.pngTop
Lystfiskeri i Nordjylland
ViggoWeb Lystfiskeren
Vendsyssel
Kontakt
E-mail lystfisker(at)viggoweb.dk
E-mail webmaster webmaster(at)viggoweb.dk
MMX-CMS v.2.5.0 - 2018.07.18. ViggoWeb ©2010-2022