Lystfiskeren
Link
Cookies
Fisk og steder
Fiskerityper
Fiskearter
Fiskepladser
Grej
Stænger og hjul
Endegrej
Andet udstyr
Oven vande
Fiskebøger
Fiskehistorier
Lystfiskeri i Nordjylland
Lystfiskeren -> Grej -> Endegrej -> Forfang   
Log ind


Forfang img_system/navi_prev_000000.png

Spinnere

ViggoWeb

Endegrej


Forfang


Forfang benyttes til fiskeri med naturlig agn, powerbait, „gummidyr“ eller flue og findes i utallige varianter alt efter, hvad der skal fiskes efter. Man kan købe mange forskellige forfang færdilavede, men det er praktisk og meget nemt at binde de simple forfang selv.


Forfang til propfiskeri

 

Jeg binder selv mine forfang til propfiskeri. Hærdede kroge bindes på 0,25-0,30 mm nylonline, der forsynes med en løkke i modsatte ende.

Jeg opbevarer forfangene i lynlåsplasticposer, og de små 6×10 cm poser er velegnede til almindelige krogforfang. Med et lille stykke tyndt pap i posen som adskillelse, kan der være to forfang i hver pose, en på hver side at pappet.

Fisker jeg med regnorm i put&take bruger jeg en enkeltkrog str. 6-8. Skal der powerbait på i put & take søer benytter jeg enten en enkeltkrog str. 10 eller en trekrog str. 10 eller 12. Til større fisk fx havørreder benytter jeg blanke kroge i str. 2. Længden på forfanget er 30-40 cm og jeg benytter jeg 0,8 g splithagl til regulering af flydehøjden.

Jeg benytter også lange forfang, ca. 80 cm, til powerbait i put & take. De forsynes med en række forskellige splithagl med ultra lette nederst.

Krogforfang til medefiskeri efter hornfisk eller makrel foretrækker jeg 50-70 cm (nogle bruger dem kortere) og udstyres med en lang enkelkrog str. 4 eller trekrog str. 10. Se illustrationen til højre.

Til ultra let mederiskeri efter makrel binder jeg dog ofte det hele (krog, splithagl og glideflåd) på hovedlinen.

Færdiglavede forfang

Silde- og markrelforfang til spinnefiskeri samt fladfiskeforfang kan købes færdiglavede. Jeg køber, når der er tilbud, så jeg har altid et godt, lille udvalg på lager – det er lidt træls at løbe tør mit i sæsonen.Bundtackle til fladfisk

 

Pirkefiskeri

Forfang i alle mulige udformninger til havfiskeri kan købes, men men kan også binde dem selv. Linen skal være en fx 0,60 mm nylonline og i stedet for at binde en løkke, kan det forsynes med en svirvel. Krogene skal også være større.

Til pirkefiskeri efter torsk kan krogene forsynes med plasticblæksprutter.Blæksprutterforfang til torskefiskeri

forfang/krogforfang.jpg
To forskellige enkeltkrogforfang med splithagl. Det korte krogforfanget med det lille splithagl er til, når der skal powerbait på krogen i p&t-søen.

flåd/glideflaad-sild-280.png
Forfang (blå) med trekrog og sildestykke til fx makrelfiskeri. På hovedlinen (grøn) er monteret et glideflåd og en svirvelhægte, hvor trekrogsforfanget er hægtes på.

forfang/sildeforfang-180.png
Sildeforfang kan fås i forskellige udformninger; både med og uden „fjer“ samt mere eller mindre spraglet. Som vægt i enden af forfangen er et spinnelod at fortrække. Sildeforfang sælges uden lod.Dato  13-05-2014img_system/navi_next_000000.pngTop
Lystfiskeri i Nordjylland
ViggoWeb Lystfiskeren
Vendsyssel
Kontakt
E-mail lystfisker(at)viggoweb.dk
E-mail webmaster webmaster(at)viggoweb.dk
MMX-CMS v.2.5.0 - 2018.07.18. ViggoWeb ©2010-2022